Naudinga, Įkvėpimas

“WOW efektas” renginiuose su dekoratyviu apšvietimu

2023 04 05 10 44 58 author Mantas Repecka


Dabar dažnai kalbama, kad renginiuose siekiama “WOW efekto”. Pakalbėti lengva, bet kaip tai pasiekti žino ne kiekvienas. Kartais net žinojimas nepadeda, reikalingas tam tikras įgūdis ar tiesiog pajautimas. Ne kiekvienas renginio organizatorius, scenaristas ar dekoratorius sugeba sukurti įspūdžio efektą, o tuo labiau su dekoratyviu apšvietimu.

Pasidalinsime keliomis įžvalgomis koks dekoratyvus apšvietimas puošia renginius:

GAUSA

Jei puošiama šventė šviestuvais, tai ne penkiais, o 50 šviestuvų. Jei erdvei norima suteikti jaukumo, tai naudojama ne šimtai metrų lempučių girliandų o kilometrai. Tai daro įspūdį, ne tik dėl kiekio, bet atsiranda pojūtis, kad renginio organizatorius pasistengė, o ne pažiūrėjo atmestinai.
Todėl daugelis mūsų nuomos rekvizito, kai kuriose pozicijose yra įspūdingo kiekio.

DYDIS

Visada buvo ir bus kas turi panašius ar tokius pačius daiktus, tai lyg saugiau, kažkoks įsivaizduojamas patvirtinimas, kad tau pasiseks, kad nesuklysi, bet yra ir kategorija, kurie nebijo turėti kažko kitokio. Tai mūsų dekoratyvinis elementas – 4 metrų arka, šviestuvai – žirafos beveik 3 metrų, nuomojamo šviestuvo dydis bevek 1 metras – tai šventės elementai, kurie tikrai neliks nepastebėti. O jei dar dydis koreliuoja su gausa – tai WOW efektas garantuotas.

NETIKĖTUMAS

Ledo gabale užšaldytos lempučių girliandos, šviestuvai reaguojantys į muzikos ritmą, dekoro elementų besikeičiančios spalvos, belaidžiai šviestuvai, kur iš smalsumo kartais nori paieškoti laido ir suprasti “kaip gi jis čia pajungtas?” :).
Jei tai netikėta, visada sulauks pasisekimo.

INSTAGRAMiškumas ARBA PINTERESTiškumas

Tai labai mėgiamas renginio efektas, kai visi nori fotografuotis, žymėti, kelti į socialinius tinklus pamatytą dekorą ar dekoratyvią šviesą. Sunku apibūdinti šią kategoriją, bet geriausias požymis – praktiškumui NE. Norint pasiekti tokį efektą reikia aukoti praktiškumą.
Dekoro elementai, kurie gali būti pasiekiami ranka, žibėti, judėti ir atrodyti nepraktiški, bet gražūs – iš audinio žiemos metu ar iš popieriaus netoli ugnies. Kai kurios planuotojos manau gali pasidalinti patirtimi, kokio susudomėjimo sulaukia nuotraukos ir video, kuriose kažkas dega 🙂

Išmanant visas šias kategorijas “WOW efektas” renginiuose garantuotas, o jei tai pasiekiama su dekoratyvia šviesa tai aukštasis pilotažas. Sekmės kuriant ir ieškant „WOW efekto”.