Girliandos, Naudinga

Ką verta žinoti, norint terasą papuošti lempučių girliandomis?

IMG 3451 scaled 1
R6 2066 1

Keli patarimai, kaip pasiruošti ir pasirinkti tinkamą dekoratyvų apšvietimą ir į ką atkreipti dėmesį.

Šiltėjant orams, prisimename, kaip smagu jaukiai pavakaroti terasoje ar balkone.

Svarbiausias dalykas dekoratyviam apšvietimui – elektros instaliacija.

Puiku, jei tai buvo numatyta prieš projektuojant jūsų terasą, tačiau kartais reikia gerai pamąstyti, kaip teisingai instaliuoti lemputes. Profesionalių lempučių girliandų pajungimo laidas parduodamas atskirai, taip pat atskirai galima įsigyti prailginimo laidus, kurie standartiškai būna 1 m, 3 m ir 5 m. Kadangi giliandos jungiasi tarpusavyje kaip ir prailginimo laidai. Jeigu jums reikia sujungti girliandas 4 m atstumu, tai galite sujungdami 1 m ir 3 m prailginimo laidus. Sprendimas labai paprastas ir tikrai pigesnis, nei papildomai perkant buitinius elektros prailgintuvus.

Dažnas klausimas – koks kiekis lempučių reikalingas mūsų terasai?

Paprasčiausias pasiūlymas – paskaičiuoti terasos plotą ir numatyti iki 1,5 m/kvadratui. Tarkim, jūsų terasa yra 5 m ilgio x 6 m pločio. Visas plotas – 30 kvadratinių metrų. Reiškia, kad jums reikalingų girliandų ilgis (30 x 1,5 m) – apie 45 m lempučių girliandų arba 9 komplektai.
Kitas būdas – imlesnis laikui. Galite panaudoti siūlą imituojant pakabintas lemputes. Ant terasos grindų išdėliokite siūlą visame plote, kurį norite dekoruoti. Papildomai pridėkite kelis metrus papildomai išlinkimams. Suskaičiavę gauto siūlo ilgį, žinosite, kiek metrų lempučių jums reikia.

Mūsų profesionalios lemputės segmentuojamos kas 5 metrus. Tai jei gausis 32 metrai, tai jums vertėtų rinktis 6 arba 7 segmentus. Jei kyla papildomų klausimų visada galite su mumis konsultuotis. Mūsų komanda su malonumu patars, koks produktas ir kiekis jums reikalingas.

Lauko terasų apšvietimui svarbi atsparumo klasė (IP)

Džiaugiamės, kad vis daugiau pirkėjų teiraujasi ir domisi atsparumo klase (IP). Tai svarbus rodiklis renkantis lemputes, ypač jeigu jūsų terasa yra be stogo. Kabinant lemputes, kurių atsparumo klasė IP44, galima palikti lauke žiemoti. Tačiau rekomenduojame, kad lemputės būtų po stogu. Įsigydami aukščiausios atsparumo klasės lemputes IP67 – galėsite būti ramūs girliandas palikdami kabėti visus metus. Be to, mūsų lempučių girliandoms suteikiama 2 metų garantija.

Lempučių laidai

Lempučių laidas – taip pat labai svarbus ir renkantis lempučių girliandas. Rekomenduojame atkreipti dėmesį ar laidas yra plastikinis ar guminis. Plastikinis laidas ne toks atsparus temperatūrų skirtumams, todėl gali sulūžti ir girlianda nebešvies. Todėl verčiau rinktis guminį lauko girliandų laidą.

Lempučių burbuliukų tipas ir laido spalva

Lempučių girliandų laidas gali būti baltos arba juodos spalvos. Burbuliukai – skaidrūs arba balti (neskaidrūs). Šiuo metu populiariausia lempučių girlianda yra su juodu laidu bei skaidriu burbuliuku. Girlianda atrodo, lyg su tikromis stiklinėmis lemputėmis, tačiau pati lemputė yra tiesiog su plastikiniu skaidriu dangteliu. Tai užtikrina, kad net esant stipriam vėjui jos nesusigadins ir sekmingai švies.

Visos dekoratyvios lempučių girliandos skirtos jaukumui, ramiai ir šiltai aplinkai, todėl mūsų lempučių girliandų spalvos, specialiai gaminamos su šilesne spalvine temperatūra.

Viena sudėtingiausių dalių – lempučių montavimas

Lempučių montavimą visada galite patikėti profesionalams arba pasikabinti patys. Jei kabinsite patys, pasirūpinkite tvirtinimo medžiagomis ir kopėčiomis. Jei lempučių girliandos kabinamos nedideliu atstumu (iki 10 metrų) nebūtina naudoti plieninio lyno. Jei atstumas didesnis, rekomenduojame lemputes tvirtinti su plieniniu lynu. Plieninis lynas apsaugo girliandas nuo deformacijos ir išsitempimo, esant vėjuotai aplinkai ir pastoviam siubavimui.

Tikimės, kad šios mūsų įžvalgos pagelbės jums teisingai pasirenkant terasų apšvietimą ir rasti kokybiškas ir profesionalias lauko girliandas, kurios džiugins jaukia aplinka ir puikia atmosfera.

DSC 3631 1